Poimintoja (oma blogi)

Tässä valikossa on poimintoja blogistani.

Kaikkia blogikirjoituksia voit selata täällä.

2020

Onko Kekkonen uskossa?

Tässä kirjoituksessa kerron herätyskristillisestä lapsuudestani ja nuoruudestani ja pohdin miten ja miksi hengellinen identiteettini on vuosien varrella muuttunut. Kasvoinko ulos, vai ehkä sittenkin sisään?

Ei niin turhaa matkustamista

Koronan takia kaikki turha matkustaminen kiellettiin. Mutta mikä oikeastaan on turhaa, kuka sen määrittelee? Onko vapaa-aika turhempaa kuin työ, vai peräti toisinpäin?

Saa tulla, saa olla, saa pullaa

Pilkkaako Antti ”anttikristus” Tuisku Jumalaa, vai parodioiko hän aikamme hengellisyyttä oivaltavalla ja tervetulleella tavalla? Minua ainakin yksi hänen uusista lauluistaan kosketti syvästi.

Holokausti, usko, tiede ja ymmärtämättömyys

Hitlerin hirmutekojen edessä moni kysyy: – Miten joku voi tehdä niin kamalia asioita? Jos kysymys jää retoriseksi, se on mielestäni todellisuuspakoa.

2019

Suomen kansan sanonnat nextille levelille

Vanhat ja uudet kielikuvat elävät rinnan ja limittyvät. Mitä sananpartemme kertovat meistä? Jäämmekö lehdelle soittelemaan, vai keräämmekö irtopisteitä kuin Pacman?

Kohti tuhoa vai täyttymystä? Dystopiat ja Raamattu

Nykyään uhkakuvat myyvät, keksityt ja todelliset. Entä toivo paremmasta? Pidämmekö me kristityt sitä yllä vai keskitymmekö mekin pelotteluun?

Konsertin jälkipyykki: MIksi en tahdo olla kuuluisa

Syntymäpäiväkonserttini oli menestys, mutta nosti pintaan vanhan ristiriidan: muiden mielestä minun pitäisi tehdä sitä ja tätä koska olen niin hyvä siinä. Mutta osaan olla luova vain jos luon itseäni varten, en muiden ehdoilla. Olenko itsekäs?

Puhuuko Jumala?

Puhuuko Jumala minulle? Mistä tiedän mikä on Jumalan puhetta? Moni uskoo tietävänsä, mutta minulle kaikki tähänastaiset vastaukset ovat osoittautuneet vain likiarvoiksi. Pohdinta jatkuu.

Lisää linkkejä tulossa. Kaikkia blogikirjoituksia voit selata täällä.