Lepoon-levyn raita 9: Kylmenee

”Valoon”-levyn seuraajan ”Lepoon” äänitysprojekti on saatu päätökseen. Tässä Youtube-videona yksi uuden levyn lauluista.

Julkaisin laulun ”Kylmenee” sanat jo joulukuussa 2014, koska koin niiden sanoman polttavan ajankohtaiseksi uuden avioliittolain hyväksymisen jälkimainigeissa. Laulu ei ole kannanotto avioliittoon, vaan siihen tapaan, jolla siitä – ja monista muista asioista – on Suomessa viime aikoina keskusteltu. Samalla laulun aihe on ikuisuusaihe: rakkauden luovuttamaton ensisijaisuus.

”Kylmenee” julistaa Paavalin Galatalaiskirjeen hengessä, että kristitty ei ole ensisijassa moralisti, vaan rakkauden lähettiläs. Jos uskon puolustaminen korvautuu eettisten arvojen puolustamisella, menetetään uskon ydin ja sorrutaan farisealaisuuteen. Se ei ole Jeesuksen tie, vaan sen vastakohta. Tämä herätyshuuto kuuluu kaikille: syntisille ja hurskaille, kaukana ja lähellä. Kaikki tarvitsemme samaa: syntejä anteeksi, ”niin kuin mekin anteeksi annamme”.