Lepoon-levyn raita 2: Auttaja

”Auttaja” syntyi adventtina 2014. Koska minulla ei ollut palveluvuoroa kirkossa, olin lupautunut tarvittaessa auttamaan vapaaehtoisten kiitoslounaan valmisteluissa seurakuntakodilla jumalanpalveluksen aikana. Paikalla oli kuitenkin joukko toimeliaita emäntiä, eikä apuani tarvittu. Päätin etten mene kirkkoon kesken messun, aloin sen sijaan soitella pianoa tyhjässä salissa. Kirkkovuoden taitos pyöri mielessä.

Silloin minulle annettiin jostain laulu. Se tuli niin yllättäen, että onnistuin laulamaan laulun läpi liikuttumatta vasta neljännellä yrittämällä. Esitin laulun tuoreeltaan vapaaehtoisten kiitosjuhlan lopussa.

Vuoden 2015 palmusunnuntain messussa Kanttori Silvia Koski esitti pyynnöstäni tämän laulun vastausmusiikkina. Tuolloin pitämäni saarna, joka on julkaistu mikaelilainen.fi -sivulla, valottaa sanotuksen taustalla olevia ajatuksiani.

Laulun sanat:

Saapuu jälkeläinen Daavidin luokse suuren kaupungin | Saapuu jalat maata viistäen Poika iankaikkinen | Saapuu näkijä näkymättömän, antaja uuden elämän | Saapuu Marian poika, ihminen, valo yössä pimeyden | ja kansa huutaa: Auta, auta! Me tarvitsemme auttajaa! | Orjuuden ikeestä vapauta, auta koko maailmaa! | Kestää pilkkahuudot ihmisten, ruoskaniskun jokaisen | Uskoo että Isän tahto on tämä teko suuren sovinnon | Kärsii puolesta jumalattoman rangaistuksen suurimman | Kaiken täyttää, kaiken saavuttaa, aina hallitsee ja rakastaa | ja kansa huutaa: Auta, auta! Me tarvitsemme auttajaa! | Orjuuden ikeestä vapauta, auta koko maailmaa!

Musiikkivideo: